Apocalyps: in den beginne…

Vooraleer Ivo aan het woord te laten, even een klein statusrapportje; Falco maakt erg goede vorderingen en het eindresultaat zal er fantastisch uitzien. Een paar schetsen die hij eerder doorgestuurd heeft, zijn in deze post opgenomen.

Maar nu dus…

Ivo over “Apocalyps”, het nummer;

“Eén van mijn favoriete nummers en ik vind er alles fantastisch aan; de minimale bezetting, de veranderingen in toon, de beklijvende tekst van Lennaert Nijgh die zich nergens verliest in onnodige details en natuurlijk de manier waarop Boudewijn De Groot subliem brengt. Al van zolang ik het nummer ken, heb ik er altijd van gedroomd om er “iets” mee te doen. “

Ivo over dat “iets”;

“Na al het werk dat ik in “The Unnamed” heb gestoken, samen met de korte sci-fi stripverhalen “Forget About It” en “Good Vibes, Good Vibe$”, heb ik een beter inzicht in de mogelijkheden van het medium van het beeldverhaal gekregen en viel alles op zijn plaats voor “Apocalyps (naar het gelijknamige nummer van Boudewijn De Groot)”. Nu was ik pas klaar om aan het script te beginnen. “

update1
Schets Falco Verholen.

Ivo over het script schrijven:

“Het was eigenlijk een pak moeilijker dan verwacht maar mijn bewondering voor Nijgh is er alleen maar groter op geworden. Het nummer is erg bedrieglijk in die betekenis dat het erg simpel lijkt maar er zit zoveel in die regels dat je pas ziet als je ermee aan de slag gaat. Zo zijn de strofen van Rosalinde  cryptisch met veel symboliek terwijl die van haar lief, de soldaat, veel concreter zijn en de dingen, zoals de schoorsteen en de wijn, gewoon aanwijzen. Dat heeft zijn weerslag gehad natuurlijk op het verhaal en het ontwerp van vooral Rosalinde. Als je nog niet overtuigd bent, vertaal het maar eens naar Engels of Frans.
Al bij al kan ik niet klagen. Ik had me een paar praktische doelstellingen opgesteld voor het script en heb die gehaald. Natuurlijk is een script maar zo goed als het eindresultaat en het oordeel kan dus pas geveld worden wanneer Falco klaar is.”

Ivo over de samenwerking met Falco:

“Die is pas laat tot stand gekomen. Aanvankelijk zat een andere tekenaar op het verhaal maar de communicatie tussen hem en mij was onbestaande. Ik heb dan maar bedankt voor bewezen diensten en ben op zoek gegaan naar een andere illustrator.
Marissa Delbressine heeft me een link doorgestuurd naar het online portfolio van Falco en mijn reactie was bijna letterlijk: “fuck, da’s bijna precies de stijl die ik zocht”.
Falco is niet alleen erg goed in illustraties maar zijn esthetisch gevoel en de sfeer die zijn werk uitstraalt, passen perfect bij het “verhaal” dat ik bedacht heb. Tel daar dan nog eens bij dat hij niet slaafs het scenario volgt maar ook zijn eigen ideeën aanbrengt waardoor het verhaal tot leven komt en dan heb je een ijzersterke, fijne samenwerking.  Ik ben dan ook erg gelukkig met hoe alles nu verloopt. Dus euhm, dit is nog maar de tigste keer dat ik dit zeg maar toch, bedankt, Marissa!”

Ivo over de toekomst:

“Vanaf midden december kan je “Apocalyps” verwachten op deze site. Ze zal voor iedereen toegangbaar zijn zonder aanmelden of registratie of abonneegeld. Lekker democratisch en zo. En daarna?
Wel, er staat nog niets vast en ik ga ook niets zeggen tot de reacties binnen komen. “

update2
Schets Falco Verholen

Ivo over The Unnamed:

“Hoe zal ik het zeggen… Ik sta nog altijd 100% achter dat verhaal en als ik de kans krijg om het uit te brengen, dan zal ik het ook doen, zeker omdat veel mensen niet begrepen wat ik precies wou doen. Onlangs nog noemde iemand het een actiestrip terwijl ik in al mijn presentaties geschreven had, dat het net GEEN actiestrip was. Eigenlijk had ik dieje mens moeten verbeteren maar omdat ik nog iets moest hebben van hem heb ik maar mijn mond gehouden. “

Ivo over wat er nodig is om aan een script te beginnen:

“Een tekstverwerker, koptelefoon, bier en Google.”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s